Een bruisend dorp

Een bruisend dorp

In de zomer bruist het in het centrum en het aangrenzende park “De Koetshuistuin” van Best. Er worden verschillende evenementen georganiseerd die voor een supergezellige dorpse sfeer zorgen. Tijdens de kermis en het bourgondische “Best Lekker” wordt de Koetshuistuin omgetoverd tot een sfeervolle plek waar jong en oud samenkomen en tijdens een hapje en een drankje van live muziek kunnen genieten. Ook de zomermuziekavonden op het plein en de jaarlijkse braderie worden druk bezocht. In de winter vult het plein zich met een paviljoen waar een overdekte schaatsbaan samen met de vele activiteiten die er in het paviljoen georganiseerd worden, de mensen dichter bij elkaar brengt.  

Best met zijn ruim 30.000 inwoners heeft zichzelf inmiddels al aardig op de kaart gezet. Zo trekt de mooiste en goedkoopste kermis van Nederland mensen van heinde en verre naar het dorp. Ook de diverse festivals op Aquabest, waaronder het bekende Lakedance, trekken jaarlijks vele bezoekers. Verder heeft Best met DippieDoe, het grootste in- & outdoor speel-/attractiepark van Nederland, Recreatiepark Aquabest en de Dierentuin BestZoo ook bij vele mensen al meerdere malen voor een onvergetelijk dagje uit gezorgd. Best bijzonder toch!

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Best is uitstekend. Best ligt tussen Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch, direct aan de A2 en de A58 en even ten noorden van verkeersknooppunt Ekkersweijer waar de snelwegen A2, A58 en A50 samenkomen. Je bent met de auto in nog geen 20 minuten in Eindhoven en binnen een half uur in ‘s-Hertogenbosch of Tilburg.

Liever met de trein? Het dorp heeft een prachtig eigen treinstation, met voldoende gratis parkeergelegenheid, zodat je in no-time op de plaats van bestemming bent. Ook de busverbindingen zijn prima geregeld. Daarbij ligt Eindhoven Airport direct om de hoek.

Natuurgebieden

Natuurgebieden

Houd je van wandelen of fietsen? Dan kun je in en rondom Best je hart ophalen. Het aan de rand van het Groene Woud gelegen dorp heeft maar liefst vier schitterende natuurgebieden. Natuurgebied De Scheeken en de Mortelen zijn beiden gelegen in het Groene Woud. De Nieuwe Heide is een prachtig natuurgebied gelegen tussen Best en Son.

De Pailjaart ligt in de directe omgeving van de natuurbrug tussen Best en Liempde. Je kunt er naar hartenlust wandelen of fietsen. Kies een van de vele aangegeven wandel- en fietsroutes of ga zelf op verkenning. Je zou zomaar eens een groep reeën, een edelhert of een Schotse hooglander kunnen spotten.

Voorzieningen

Voorzieningen

Winkels

In het geheel vernieuwde, gedeeltelijk overdekte, centrum van Best kun je je prima vermaken. De mix van bekende landelijke winkels, delicatesse zaakjes, leuke cadeauwinkeltjes en moderne modeboetieks staan garant voor een heerlijk en geslaagd dagje shoppen dat je kunt afsluiten met een lekker hapje of een drankje in een van de vele horecagelegenheden of op het bijbehorende terras. Het ligt allemaal op loopafstand van elkaar en je kunt er overal gratis parkeren! Elke zaterdag is er een gezellige markt op het dorpsplein waar je terecht kunt voor verse producten en diverse leuke spulletjes. 

Sport

Op sportief gebied kom je in Best volledig aan je trekken. Sportpark Naestenbest heeft naast een mooie grote sporthal, waarin bovendien een sportschool is gevestigd, een groot aantal sportvelden, tennisvelden, een atletiekbaan en het binnenzwembad “ZIB” ter beschikking. Bij het tweede grote sportpark in Best, “De Leemkuilen”, kun je je in de zomer heerlijk vermaken in het grote openluchtzwembad “De Dolfijn”. Daarnaast zijn er ook tennisbanen, voetbalvelden, hockeyvelden en petanquebanen te vinden. Verder liggen er verspreid door Best nog diverse kleine sportlocaties. Voor de golfliefhebbers ligt er aan de zuidkant van Best, midden in de bossen, een prachtige 18 holes golfbaan en een 9 holes par-3 baan met diverse waterpartijen en een mooi restaurant voorzien van een fantastische serre en een groot terras van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over het terrein. 

Scholen

Best heeft naast diverse basisscholen ook een middelbare “Brainport”school het “Heerbeeck College”, een school voor mavo, havo en vwo met de extra mogelijkheid om havo en vwo te volgen op het Heerbeeck International College (HIC). Het Heerbeeck College maakt samen met het in Oirschot gelegen Kempenhorst College deel uit van de Stichting Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot. Het Kempenhorst College biedt alle leerwegen binnen het VMBO aan (basis, kader en theoretisch). Wil je graag gebruik maken van een peuterspeelzaal of kinderopvang dan zijn hiervoor meer dan voldoende mogelijkheden te vinden.